Σε όλες τις τεχνικές ψαρέματος για να έχουμε μια πετυχημένη εξόρμηση, εκτός της τεχνικής κατάρτισης του ψαρά, σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην επιτυχία έχει ο σωστός συνδυασμός των εργαλείων μας. Για τον ψαρά ένας μηχανισμός γεμισμένος με το κατάλληλο νήμα για την τεχνική που πραγματοποιεί και το είδος των ψαριών που αναζητά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Ειδικά όταν μιλάμε για την τεχνική του spinning που ο παράγοντας “νήμα” είναι πάρα πολύ σημαντικός λόγω των απαιτήσεων της τεχνικής.

Μερικές από αυτές είναι η ευκολία στην χρήση λόγω των συνεχόμενων ρίψεων, η αντοχή κατά την διάρκεια της μάχης με δυνατούς αντιπάλους και η μέγιστη αντοχή στον κόμπο. Έτσι επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε το νήμα της αμερικάνικης εταιρίας Spiderwire με την ονομασία Ultracast Invisi-Braid σε διατομή 0.14mm που είναι κατάλληλο για την τεχνική του spinning.

08

Η συσκευασία με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν το νήμα όπως τη διατομή, τη μέγιστη τάση που αντέχει σε κιλά, τα μέτρα και την πλέξη

Στο πίσω μέρος της συσκευασίας αναγράφονται λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του νήματος με περισσότερες πληροφορίες.

Στο πίσω μέρος της συσκευασίας αναγράφονται λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του νήματος με περισσότερες πληροφορίες.

Κατ' αρχάς μιλάμε για οχτάκλωνο νήμα που οι ίνες του είναι από dyneema ενώ ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του είναι το λεπτό στρώμα επικάλυψης που διαθέτει. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού διαθέτει πάρα πολύ λεία επιφάνεια με στρογγυλή διατομή, που συνδυάζει τα εξής πλεονεκτήματα: Μακρινές ρίψεις, μεγάλη αντοχή στην τάση που μπορεί να φτάσει τα 12.7kg και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επίσης ξετυλίγεται ομαλά από την μπομπίνα του μηχανισμού ενώ λόγω της πλέξης του όταν περνάει μέσα από τους οδηγούς ελαχιστοποιείται ο θόρυβος.

Στο εσωτερικό της συσκεασίας, το νήμα είναι τυλιγμένο σε πλαστικό καρούλι που επίσης αναγράφει όλα τα στοιχεία του νήματος.

Στο εσωτερικό της συσκεασίας, το νήμα είναι τυλιγμένο σε πλαστικό καρούλι που επίσης αναγράφει όλα τα στοιχεία του νήματος

Το χρώμα του είναι λευκό για μεγαλύτερη διακριτικότητα.

Το χρώμα του είναι λευκό για μεγαλύτερη διακριτικότητα

.Το νήμα τυλιγμένο στην μπομπίνα του μηχανισμού.

Το νήμα τυλιγμένο στην μπομπίνα του μηχανισμού.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση είναι η αναγραφόμενη διάμετρος. Πράγματι η αναγραφόμενη διάμετρος του Ultracast Invisi-Braid ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αποφεύγοντας παρεξηγήσεις από νήματα... αμφιβόλου ποιότητας που βρίσκονται στην αγορά. Τέλος το χρώμα του νήματος είναι λευκό που κατά την εταιρία δίνει μεγαλύτερη διακριτικότητα κάτω από το νερό και το κάνουν σχεδόν αόρατο από τα ψάρια.

]Πράγματι, η αναγραφόμενη διάμετρος προσεγγίζει αρκετά την πραγματική!

Πράγματι, η αναγραφόμενη διάμετρος προσεγγίζει με αρκετή ακρίβεια την πραγματική!

Το Ultracast Invisi-Braid διατίθενται σε καρούλι των 270 μέτρων που είναι υπέρ αρκετό για να γεμίσετε τον μηχανισμό σας. Για αυτούς που δεν χρειάζονται τόσα μέτρα ή αναζητούν κάτι πιο οικονομικό η Spiderwire παρέχει και την επιλογή καρουλιού των 110 μέτρων. H διαθέσιμη γκάμα των διαμέτρων ξεκινάει από 0,12 και φτάνει μέχρι 0,30 mm, κατατάσσουν το συγκεκριμένο νήμα εξαιρετική επιλογή για πληθώρα τεχνικών όπως spinning, eging, shore jigging, heavy casting, jigging, μολύβι φύλακα κ.α... Πρόκειται για ένα νήμα που είναι σίγουρο ότι θα σας κερδίσει με την απόδοση του στο ψάρεμα ενώ όπως αναγράφεται και το σχετικό motto στην στην συσκευασία “Nothing gets away”!

Το χαρακτιριστικό moto στο πάνω μέρος της συσκευασίας.

Το χαρακτηριστικό motto στο πάνω μέρος της συσκευασίας.


Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρία ΥΙΟΙ Δ. ΒΡΑΧΝΟΥ Ο.Ε.

banner_vrachnos_800x255