Το νήμα είναι απαραίτητο παρελκόμενο για την σωστή άσκηση τεχνικών που έχουν να κάνουν με τεχνητά δολώματα όπως το spinning, το eging, το shore jigging και όχι μόνο. Άρα η επιλογή του νήματος αποτελεί “μείζον” ζήτημα για όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν στο μέλλον με αυτές τις τεχνικές. Ένα τέτοιο προϊόν αφορά και η παρούσα παρουσίαση, δηλαδή την πρόταση της εταιρίας Dragon στην κατηγορία των νημάτων ψαρέματος υψηλής ποιότητας με το όνομα NanoClear 8 Braid. Ενός οχτάκλωνου νήματος, που παρά την ευρωπαϊκή προέλευση της εταιρείας φέρει... ιαπωνικό αέρα!

Αρχικά να αναφέρουμε ότι το NanoClear πρόκειται για οχτάκλωνο νήμα, λευκού χρώματος με πρωτοποριακή πλέξη Super Tight Weave Technology που έχει σαν αποτέλεσμα να έχει σχεδόν απόλυτη στρογγυλή διατομή. Αυτό που αξίζει να τονισθεί είναι ότι το συγκεκριμένο νήμα κατασκευάζεται εξ΄ ολοκλήρου στην Ιαπωνία για λογαριασμό της Dragon και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της TORAY για αυτό και φέρει στην συσκευασία το λογότυπο “Made in Japan”.

nanoclear8_1
Για όσους δεν γνωρίζουν, η TORAY είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής συνθετικών υλικών στον κόσμο και φημίζεται για την πολύ υψηλή ποιότητα των υλών και των μεθόδων κατασκευής που χρησιμοποιεί. Όπως μαρτυρά και η ονομασία του NanoClear, το συγκεκριμένο νήμα είναι αποτέλεσμα της νανοτεχνολογίας.

nanoclear8_4
Τα δεύτερης γενιάς υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του είναι μίξη micro-ινών από HPPE και Amilian. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα νήμα πολύ υψηλής ποιότητας που συνδυάζει μοναδικές ιδιότητες όπως την πολύ λεπτή στρογγυλή διάμετρο, την “μεταξένια” υφή και την μεγάλη αντοχή στην τάση και στον κόμπο.

nanoclear8_2
Επίσης μια άλλη ιδιότητα του NanoClear είναι η εξής: Σύμφωνα με την Dragon η υποβρύχια ορατότητα του νήματος σε ένα μέτρο νερό μειώνεται κατά 80%, ενώ από τα τρία μέτρα και πάνω μειώνεται ακόμα περισσότερο της τάξης του ποσοστού 95%, δηλαδή σχεδόν αόρατο!

nanoclear8_6


Παραδίδεται τυλιγμένο σε καρούλι των 135 μέτρων με αναγραφόμενες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως διάμετρο, αντοχή σε κιλά, προέλευση και υλικό κατασκευής.

nanoclear8_3
Το NanoClear διατίθεται σε ποικιλία διατομών και αντοχών που ξεκινάνε από τα 0,06 mm και μπορούν να φθάσει τα 0,22 mm. Ενδεικτικά, η 0,10 mm διατομή έχει αντοχή που μπορεί να φθάσει τα 8.9 κιλά ενώ η 0,22 mm μπορεί να φθάσει τα 26.4 κιλά! Στην Ελλάδα θα το βρείτε από 0,10 mm διάμετρο έως 0,22 mm.

nanoclear8_7

Είναι επίσης κατάλληλο για όλους τους τύπους των μηχανισμών και καλαμιών. Το NanoClear αναμφίβολα δεν πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση για όσους αναζητούν ένα νήμα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας για να γεμίσουν τον spinning μηχανισμό τους!

Θα το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :

rizoulisRizoulis Sport Fishing

3χλμ Αγιάς-Λάρισας

Αγιά Λάρισα Τ.Κ. 40003

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ.: 24940 22764, FAX: 24940 24055, Κινητό: 6973032014