Colors: Yellow Color

Η πολωνική εταιρεία ειδών αλιείας Dragon είναι ίσως η μεγαλύτερη ανερχόμενη δύναμη στην Ευρώπη και θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Για αυτό αποφασίσαμε να την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από μια συνέντευξη με τον Export Manager της εταιρείας Piotr Malicki, τον οποίο ευχαριστούμε προκαταβολικά για την την τιμή που μας έκανε!

Όλοι γνωρίζουμε τον αμερικάνικο κολοσσό του ψαρέματος Pure Fishing που στην κατοχή του έχει εταιρείες θρύλους αλλά και νέες σε ηλικία οι οποίες όμως έχουν καταξιωθεί στις καρδιές των απανταχού ψαράδων. Μερικές από αυτές είναι : Abu Garcia, Berkley, Shakespeare, Penn, Mitchell, Greys, Stren, Hardy, Sebile και SpiderWire που η συνολική γκάμα των προϊόντων τους μπορεί να καλύψουν όλες τις ανάγκες του αρχάριου μέχρι του εξειδικευμένου ψαρά, σε όλες τις τεχνικές ψαρέματος, τόσο στα γλυκά νερά όσο και στην θάλασσα.

Είναι γεγονός ότι το ψάρεμα με softbaits κερδίσει χρόνο με το χρόνο, όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς τόσο από την ακτή, όσο και από το σκάφος. Μην γελιέστε όμως... Δεν είναι μια νέα μόδα αλλά μια τεχνική που έχει εξελιχθεί και δοκιμαστεί με επιτυχία για τουλάχιστον δύο δεκαετίες από Γάλλους ψαράδες στον Ατλαντικό αλλά και στην Μεσόγειο.

Δεν πάνε πολλά χρόνια που μέναμε με ανοιχτό το στόμα βλέποντας διάφορα βίντεο από την Ιαπωνία να αλιεύονται με καλάμι από την στεριά πολύ μεγάλα ψάρια, και στις κουβέντες με τους φίλους μας να αστειευόμαστε οτι εκεί είναι <άλλα νερά> με άλλους ψαράδες. Τον τελευταίο καιρό όμως έχουν σημειωθεί επιτυχίες και στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της μεγάλης αγάπης και επιμονής που έδειξαν οι Έλληνες ψαράδες για το shore jigging. Η τελευταία έγινε από τον Παναγιώτη Κιμούρη με έναν τόνο 41 κιλών ξεματωμένο όπως ο ίδιος αναφέρει, και τον έχουμε μαζί μας για να μας τα πεί αναλυτικά!

Αφορμή για αυτήν την συνέντευξη στάθηκε μια συνομιλία με ένα φίλο στο facebook. Ήθελε να του πω την γνώμη μου για ένα καλάμι ιαπωνικής εταιρείας που κατασκευάζεται στην Κίνα. Βασικά αυτό ήταν και το ερώτημα του : «αξίζει τον κόπο να δώσω τόσα λεφτά για κάτι που κατασκευάζεται στην Κίνα;». Από την εμπειρία μου τα πράγματα είναι εύκολα γιατί έχω ψαρέψει με πολλά καλάμια «Made in China» που ήταν κάτι παραπάνω από αξιόλογα αλλά το καλύτερο θα ήταν να μπορούσα να έχω απαντήσεις από ένα εργοστάσιο της Ανατολής. Να μάθουμε εκ των έσω πληροφορίες για την κατασκευή ειδών αλιείας και συγκεκριμένα σε πρώτη φάση για τα καλάμια. Δεν πέρασαν παρά μερικές μέρες και ένας γνωστός από τα παλιά με πήρε τηλέφωνο για να με συγχαρεί για την δουλειά που κάνουμε στο Lurebites.

Το τελευταίο καιρό, η τεχνική που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου είναι το LRF. Μια τεχνική τόσο ενδιαφέρουσα αλλά και τόσο άγνωστη στην χώρα μας αφού δεν έχει ούτε ένα χρόνο που μπήκε δυναμικά στην ψαρευτική ζωή μας, κυρίως μέσα από το διαδίκτυο. Η δικιά μου επιρροή ήταν ο συνεργάτης του Lurebites, Δημήτρης Χαρίσκος που από την μακρινή Σκωτία, μας έβαλε όλους στην... πρίζα με τα άρθρα του!

Ένα από τα πιο πολύπλοκα ψαρέματα αλλά συνάμα και το πιο συναρπαστικό, είναι η τεχνική του fly fishing. Θέλοντας να συμβάλλουμε και εμείς στην διάδοση της τεχνικής αλλά και των ιδεών που την διέπουν, αποφασίσαμε να ζητήσουμε ενημέρωση από τους ειδικούς και γνώστες της τεχνικής και των... πραγμάτων!